“Нидерландия няма да свали ветото си за присъединяването на България

...
 
“Нидерландия няма да свали ветото си за присъединяването на България
Коментари Харесай

Нидерландия няма да свали ветото си за присъединяването на България към Шенген

 

“Нидерландия няма да смъкна ветото си за присъединението на България към Шенген ”.Ситуацията сега не е изменена и не виждам да се промени в кратковременен проект ”.Това сподели министърът по миграцията на кралството Ерик ван дер Бург.

Нидерландия няма да смъкна ветото си

Министър ван дер Бург още веднъж съобщи, че упорства за задача в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му.

“Първо, желаеме самостоятелна задача за определяне на обстоятелствата. След това чакаме от Европейската комисия отчет, в който да написа: “Те освен одобриха нужните закони, свързани с върховенството на закона, само че и ги извършват ”.

За това искане той заяви пред БНР при започване на месеца. Предвидената през днешния ден двустранна среща сред него и българския му сътрудник Калин Стоянов не се състоя, съобщи БНР.

Ситуацията сега не е изменена и не виждам да се промени в кратковременен проект

“Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство може да бъде гласувано през декември ”. Това сподели министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, чиято страна сега ръководи Съвета на Европейски Съюз. 

„ Ще създадем всичко да реализираме това съглашение през декември. Опитваме се да го реализираме, притискам палци, работим доста старателно върху него. Работим с Австрия и с всички 27 страни членки. И считам, че най-после ще успеем “.

“Не виждам основателна спънка България да не бъде призната в Шенген до края на тази година. ” Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в Люксембург, където взе участие в съвещанието на своите сътрудници от Европейски Съюз.

“Не виждам основателна спънка България да не бъде призната в Шенген ”

Той означи отчета на Европейската комисия, която регистрира напредъка на България и Румъния в използването на плана за в допълнение подсилване на европейската външна граница.

“Оценката е извънредно висока за нас и е следващото доказателство, че се движим в вярна посока, уточни Стоянов. Предполагам, че това още веднъж ще бъде мощен коз в нашите ръце, посредством който ще можем да реализираме това, което всички желаеме – да бъдем признати в Шенген до края на актуалната календарна година, добави министърът. ”

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР